Over mij, wie ben ik en wat doe ik

Ik ben Alie Jorna en ben geboren en getogen (1964) in het mooie stadje Harlingen. Ik ben dochter, moeder en oma. Als puber, maar ook op latere leeftijd, heb ik me altijd anders gevoeld. Ik begreep niets van mezelf en al die vreemde gevoelens die toen nog niet te plaatsen waren.
Twee dingen stonden voor mij vast, namelijk dat ik hier met een reden op aarde gezet ben en ik zeker weet dat er meer tussen hemel en aarde is.

Als puber ontdekte ik jazzballet en ontwikkelde een grote liefde voor de combinatie van muziek en dans. Muziek speelt nog steeds een grote, belangrijke en helende rol in mijn leven.

Bij het verlaten van het ouderlijk huis werden mijn angsten en andere gevoelens zichtbaar en leefde ik het liefst in mijn eigen veilige cocon. Thuis. De gevolgen van het opgroeien in een alcoholisch gezin bracht het bewustzijn dat mijn leven op deze manier niet kon worden voortgezet, en ik de enige was die dat kon veranderen.

Na vele angsten te hebben overwonnen, maakte ik op 29-jarige leeftijd een start met het lesgeven op een sportschool in aerobic, fitness, thai- bo en step- aerobic.
Ik behaalde mijn diploma als aerobic instructrice en de nodige certificaten. Mijn doel als coach was om mensen bewust te maken van hun lijf én een gezond leven. Tot… mijn gevoel aangaf, dat het tijd werd voor een carrière switch!

Na acht jaar van lesgeven besloot ik de zorg in te gaan. Een woonvorm voor lichamelijk gehandicapten met een wel of niet aangeboren hersenletsel is de plek waar ik nog steeds werkzaam ben. Daarvoor ben ik een SPW-opleiding gaan volgen en in 2005 was ik klaar om mensen te begeleiden.

Tijdens de opleiding liep ik tegen het taboe van seksualiteit in de zorg aan. Ik nam die prachtige uitdaging aan om hiermee aan de slag te gaan en kreeg de naam `aandachtsfunctionaris seksualiteit` toebedeeld.
Een taak die bestond uit:

  • Het begeleiden van bewoners bij dit thema
  • Workshops verzorgen binnen de organisatie

Tevens verzorgde ik workshops binnen een mbo-opleiding. Een prachtig doel en wederom was ik aan het coachen om mensen te laten nadenken over een basisbehoefte in het leven waar iedereen recht op heeft. Ik wilde een stem zijn voor de mensen met een beperking. Wat een voldoening haalde ik uit dit prachtige doel! Tot… mijn gevoel weer aangaf dat het genoeg was geweest; er moest nog meer zijn in het leven!

In deze periode maakte ik voor het eerst kennis met de spirituele wereld. Die raakte mij en ik werd nieuwsgierig naar meer. Een medium gaf aan dat ik in een later stadium vrouwen zou gaan helpen om in hun innerlijke kracht te komen staan en ik kreeg het advies om een opleiding `systemisch werken` te gaan volgen. 
Bij het volgen van die basisopleiding, maakte ik kennis met de onderstroom van het leven. Een opleiding die een vervolg kreeg in familieopstellingen en het zelf begeleiden daarvan.

Hierna was ik ervan overtuigd, dat alles wat erin mijn leven was gebeurd wel had verwerkt. Helaas, een burn-out liet me anders zien en voelen. Ik vocht tegen mijn burn-out en was boos op mezelf. Ik maakte toen een start met schrijven om de chaos in mijn hoofd te ordenen en ik volgde tevens een engelen healing programma. Mijn prachtige spirituele reis, naar mijn ware ik, was begonnen. Het volgen van dit programma zorgde voor een grote transformatie. Ik kwam in mijn innerlijke kracht te staan en begreep dat mijn burn-out eigenlijk een cadeau was.

En eindelijk werd mijn levensdoel duidelijk! Ik heb een boodschap te geven aan de wereld en maakte daarmee een start door het schrijven van mijn biografie. En wederom kwam het coachen van vrouwen naar voren tijdens het volgen van het programma.

Ik verdiepte mijn kennis met Hyun Ki, energetisch werken, bewustwording, training en intensieve coaching. Met het behalen van een certificaat is het een geweldige aanvulling op het coachen waar ik al mooie ervaringen mee heb behaald.

Alles viel op zijn plek, al mijn levenservaringen hebben ertoe geleid dat ik dit mag delen, via het schrijven en via het coachen. Mijn levensdoel is, dat ik die druppel mag zijn die een positief rimpeleffect in jouw leven veroorzaakt.

Wil je weten welk stappen ik heb gemaakt in mijn leven om zover te komen waar ik nu sta? En wat maakt dat ik de juiste coach ben voor jou?

Vul dan het contactformulier in voor een geheel vrijblijvend eerste, telefonisch gesprek of meld je aan voor de nieuwsbrief.